Všechny články

Jak skladovat hovězí maso

Správné skladování hovězího masa je nezbytné pro zachování jeho chuti. Je potřeba dodržet několik důležitých kroků. Zde je stručný návod, jak doma steaky skladovat.

Chlazení je klíčové

Po převzetí balíku od kurýra a jeho rozbalení uložte zavakuované hovězí maso co nejdříve do lednice. Je nezbytné, aby v lednici byla udržována teplota maximálně 5 °C (ideálně 1 °C). Pro přesné sledování teploty si pořiďte teploměr.

Datum spotřeby

Zkontrolujte datum spotřeby uvedené na etiketách jednotlivých steaků. Při skladování masa v teplotě 0–5 °C Red Meat garantuje trvanlivost 7 dní od expedice. V rámci těchto sedmi dní je potřeba maso tepelně upravit a zkonzumovat.

Zamražení

Pokud dopředu víte, že maso nebudete připravovat během zmíněných sedmi dní, ihned po vybalení ho zamrazte. Ideálně na teplotu −18 °C.

Bezpečné rozmrazování

Až přijde ten správný čas, vyjměte maso z mrazáku a pomalu ho nechte rozmrazit v lednici. Tento postup zajišťuje zachování struktury a chuti masa a předejde množení bakterií. Vyhněte se rozmrazování při pokojové teplotě.

Vyhněte se opětovnému zmrazování

Po rozmrazení masa je nutné ho v rámci několika hodin tepelně upravit. Opětovné zmrazení není doporučeno.

Sdílejte článek na sociálních sítích

Chystáme nový web

Mezitím nás můžete kontaktovat na e-mailové adrese info@redmeat.cz
cart

Přidáno do košíku.